nedelja, 15. september 2019

Prijatelji: Monicin prizor, ki so ga pri NBC želeli cenzurirati


Od zaključka komične ameriške serije Prijatelji (Friends) je minilo že 15 let, vendar serija s svojimi smešnimi zapleti in nepričakovanimi razpleti še naprej navdušuje gledalce po vsem svetu. Sedaj pa je v javnost pricurljala informacija, da so pri produkcijski hiši NBC v uvodnem delu v serijo želeli cenzurirati enega Monicinih prizorov, v vlogi katere je nastopila igralka Courteney Cox.


Ob praznovanju 25. obletnice te priljubljene in uspešne serije je David Crane, ki je pomagal soustvarjati serijo, v intervjuju za Entertainment Weekly razkril, da Don Meyer, takratni direktor produkcijske hiše NBC, ni bil preveč navdušen nad idejo, da bi Monica že na prvem zmenku skočila v posteljo s Paulom. "Ko smo snemali uvodno epizodo serije, Don Meyer ni bil navdušen nad idejo, da bi Monica z moškim seksala že na prvem zmenku. Prepričan je bil, da bodo zaradi tega gledalci zasovražili ta lik. Toda ustvarjalci serije smo vztrajali pri naših odločitvah in prizor rešili cenzure," je razkril David.





Pravzaprav je Don stvari popeljal tako daleč, da so se pri produkcijski hiši obrnili na mnenja javnosti. "Gledalcem so poslali anketo, v kateri so jih povprašali ali se jim to zdi sprejemljivo ali pa je Monica zaradi tega prizora izpadla kot vlačuga. Na srečo so gledalci v anketah pokazali svoje navdušenje nad serijo in nad tem dotičnim prizorom," je dodal David.

Priljubljena serija se je na ameriških televizijskih zaslonih pričela predvajati leta 1994, v času, ko ljudje še niso bili vajeni spremljati filmov ali serij, v katerih ženska tako svobodno govori o spolnosti. Gledalci so celoten projekt zelo dobro sprejeli, danes pa je serija Prijatelji (Friends) poznana kot ena najbolj uspešnih in priljubljenih v 90. letih prejšnjega stoletja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar