nedelja, 15. september 2019

Dvojnica Mille Jovovich, ki je med snemanji filma Nevidno zlo: Zadnje poglavje izgubila roko


Olivia Jackson je bila dvojnica igralke Mille Jovovich v filmu Nevidno zlo: Zadnje poglavje (Resident evil: Last chapter). Septembra leta 2015 je med snemanji enega izmed prizorov doživela hudo nesrečo, zaradi katere je izgubila desno roko.

Po besedah spletnega portala The Hollywood Reporter, se je Olivia Jackson zaradi posledic poškodbe, ki jih trpi še danes, odločila proti produkcijski ekipi filma vložiti tožbo. V tej tožbi produkcijo filma obtožuje, da so so bili preveč obsedeni z zmanjšanjem stroškov, ki so jih s sabo pripeljala snemanja, kot pa z varnostjo njihovih zaposlenih.





Olivia je medijem razkrila, kako je prišlo do nesreče, ki ji je spremenila življenje. Ko se je pripravljala na snemanje prizora borbe, so ji iz produkcije v zadnjem trenutku ukazali, naj raje preklopi na snemanje nevarnega in tehnično zahtevnega prizora na motorju v neugodnih vremenskih razmerah. Prizor je vključeval vožnjo z motorjem, ki z veliko hitrostjo drvi naravnost proti kameri, postavljeni na žerjavu, ki naj bi se dvignila v zrak, preden bi prispela do nje.

Dvojnica Mille Jovovich v tožbi razkriva, da upravljavec žerjava kamere ni pravočasno dvignil, zaradi česar se je sama z motorjem z vso hitrostjo zaletela v kamero, le ta pa je posledično prerezala kost na njenem obrazu in na podlakti, povrhu vsega pa je raztrgala tudi kožo na njenem obrazu.



Po besedah igralke so ji člani produkcijske ekipe zagotovili, da bo njeno zavarovanje na delovnem mestu krilo vse morebitne stroške kakršne koli poškodbe, ki bi jo utrpela med snemanji filma, a so poleg nastalih izgub na koncu pokrili je 33.000 dolarjev stroškov. "Če bi tožeča stranka bila s tem seznanjena, nikoli ne bi bila sodelovala v tem filmu ali pa bi bila sama poskrbela za sklenjeno pogodbo dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Poleg tega si je že med samimi snemanji zagotovila vlogo dvojnice ene izmed glavnih junakinj filma Čudežna ženska, v katerem zaradi poškodbe nato ni mogla nastopiti," se glasi del tožbe.




Olivia je izjavila, da zaradi poškodbe ne more več delati v tem poklicu, ki ga je imela tako zelo rada.


Ni komentarjev:

Objavite komentar