četrtek, 21. november 2019

Ostala je brez glavne vloge v biografskem filmu Harriet


Julia Roberts je skoraj dobila glavno vlogo v biografskem filmu Harriet, katero si je na koncu priborila Cynthia Erivo. Film, ki je izšel že septembra lani, temelji na življenjski zgodbi Harriet Tubman, ki je bila nepogrešljiva borka za svobodo zasužnjenih Afroameričanov v ZDA.

V intervjuju, ki ga je scenarist in producent filma, Gregory Allen Howard, opravil za časopis za New York Times, je razkril, da je bil nastanek tega filma načrtovan že vse od leta 1994. Obenem je priznal, da so mu vodilni pri produkcijski hiši za glavno vlogo priporočili Julio Roberts. "Eden izmed vodilnih pri produkcijski hiši Perfect World Pictures mi je na sestanku dejal, da je scenarij izvrsten in da si želi v tej vlogi videti Julio Roberts. Seveda so mu nekateri oporekali, da ta igralka pač ne more upodobiti tako ikonične zgodovinske osebnosti, a je le odmahnil z roko in dejal, da je celotna zgodba že daleč nazaj v zgodovini in nihče ne bo opazil, če bo v vlogi temnopolte ženske nastopila svetlopolta igralka," je dejal Gregory.


Po besedah ustvarjalca filma, so bila devetdeseta leta zelo drugačna, kar se predstavnikov na velikih platnih tiče, seveda je bilo v ospredju več svetlopoltih igralcev kot pa temnopoltih. Toda danes, 25 let kasneje je ponosen, da je v filmu imel priložnost pokazati realne dogodke z realnimi igralci in ni rabil posegati v pravila zastopanja temnopoltih igralcev v Hollywoodu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar