torek, 20. avgust 2019

Kaj se je zgodilo z domnevnimi izgubljenimi fotografijami golega trupla Marilyn Monroe?


Fotograf  Leigh Wiener, ki je leta 1962 v fotografski objektiv ujel več posnetkov golega trupla Marylin Monroe, je kar dva filma s temi fotografijami skril na neznanem kraju, je v eni izmed FOX-ovih serij razkril njegov sin.


V seriji z naslovom Scandalous: The Death of Marilyn Monroe je Devik Wiener, fotografov sin, razkril, da si je njegov oče, ki je umrl leta 1993, zagotovil dostop do mrtvašnice v Los Angelesu, v kateri se je nahajalo truplo slavne igralke. "Ni bilo prvič, niti zadnjič, da si je z nekaj steklenicami škotskega viskija izboril pot na prepovedano območje. Nekaj ljudem je ponudil pijačo in spustili so ga, kamorkoli je želel iti," je razkril Devik.





Po besedah Devika je njegov oče tistega dne v mrtvašnici med fotografiranjem porabil kar pet zvitkov filma, od tega je tri poslal reviji LIFE, med katerimi je bila vključena tudi identifikacijska etiketa trupla, ki je bila obešena na enem izmed prstov na nogi.

Iz teh treh filmov je bilo v javnosti objavljenih več fotografij, med njimi tudi nekaj posnetkov Marilyninega obraza z njenimi svetlimi lasmi, ki so ležali čez rob nosila. "Preostala dva filmska zvitka, ki sta vsebovala veliko več kot samo fotografijo identifikacijske etikete, je oče odnesel v svoj studio, kjer je fotografije tudi razvil, po podrobnejšem pregledu pa je vse skupaj spravil v sef in skril na neznani lokaciji," je očetove besede ponovil Devik.


Kot kaže je Leigh po podrobnejšem pregledu fotografij sklenil, da le te niso primerne za oči javnosti, zato svojim najbližjim niti na smrtni postelji ni razkril, kam je te fotografije skril. "To skrivnost je odnesel s seboj v grob," je povedal njegov sin.

Marilyn Monroe je umrla 4. avgusta 1962, ko je bila stara le 36 let. Kot vzrok smrti je bil naveden prevelik odmerek drog, njeno truplo pa so v njeni hiši v Los Angelesu našli šele dan po njeni smrti. Tokom njene poklicne poti je v filmih nastopila kot igralka, komedijantka in pevka, zaradi svoje vsestranskosti pa je še danes poznana kot ena najbolj ikoničnih igralk in seks simbol, bolj kot karkoli drugega pa v svetu še vedno odmeva njena boleča osebna zgodba.

Ni komentarjev:

Objavite komentar